НАЦІОНАЛЬНА РОЗМОВА ПРО МЕДІА В ЕПОХУ ПОСТПРАВДИ

04.11.2017

На початку листопада в Києві в готелі InterKontinentalпроходила дводенна міжнародна конференція «NATIONALMEDIATALK. Роль незалежних медіа в Україні» за участі біля 400 представників медіа середовища, політиків, експертів. Метою цього представницького форуму стала оцінка ситуації в медіа і зі свободою слова в Україні та напрацювання певних рецептів покращення стану медійного простору в нових умовах інформаційної війни та «постправди».

Nationalmediatalk – унікальна національна подія, серед задач якої - об’єднати журналістів, редакторів та медіа менеджерів з усієї країни та створити умови для відвертого і продуктивного діалогу всередині медіаспільноти щодо якості контенту, журналістських стандартів, професійних викликів в умовах гібридної війни та в епоху постправди, а також потрібних та допустимих засобів державного і професійного регулювання наповнення медіа.

Саме тому тема першоїнаціональноїрозмови – роль незалежнихмедіа в Україні. З програмною промовою «Слово вмерло – хай живе СЛОВО!» виступив Мирослав Маринович, відомий правозахисник, віце-ректор УКУ.

Дискусійні платформи включали низку майданчиків: 1. Як українські ЗМІ впливають на суспільні процеси?: 2. Як допомогти Суспільному мовнику?; 3. Регіональний контент в національних та регіональних медіа; 4. Роль журналіста в умовах гібридної війни та епоху постправди; 5. Етика у конфліктний час; 6. Національна безпека vsсвобода слова.

Серед спікерів 3-ї дискусійної платформи виступив Володимир Кіпень, голова ДІСДПА.

Серед спікерів заходу також: Адам Беррі, юрист Munger, Tolles&Olson (США); Анастасія Станко, Громадське ТВ; Анатолій Максимчук, Starlightmedia; Андрій Куликов, Громадське радіо; Андрій Кулаков, Інтерньюз Україна; Антоніна Черевко, МО «Міжнародна Підтримка Медіа»; Борис Давиденко, VoxUkraine; ВейнШарп, Інтернюз; Віктор Трегубов, головний  редактор сайту" Петр и Мазепа"; Віктор Шлинчак, Інститут світової політики; Віталій Голубєв, Медіа холдинг «ОГО»; Григорій Шверк, Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики; ДжоанБарата Мір, міжнародний експерт зі свободи вираження поглядів, свободи медіа та медіа-регулювання (Іспанія); Діана Дуцик, Детектор медіа; Дуглас Гріффін, AlbanyAssociates (Франція); Марія Мицьо, американський журналіст та медіа-юрист; Юрій Макаров, Національна суспільна телерадіокомпанія України.

Конференція організована за сприяння USAID та InternewsУкраїни.